الزام به اخذ پایان کار

دعوای الزام به اخذ پایان کار چیست؟ برای پاسخ به پرسش اول باید با ماهیت و تعریف گواهی پایان کار که توسط شهرداری‌ها صادر می‌شود آشنا شویم؛ پایان کار گواهی است که مطابق آن شهرداری اعلام می‌کند در ساختمان ساخته شده تخلف ساختمانی وجود ندارد و ساختمان یا آپارتمانی که به مرحله پایانی ساخت رسیده است مطابق قوانین و مقررات مربوطه ساخته و فاقد تخلفات قانونی می باشد.

اخذ پایان کار چه ضرورتی دارد؟

به این پرسش می‌توان اینگونه پاسخ داد: تا زمانی که توسط سازنده ساختمان گواهی پایان کار اخذ نگردد دریافت اسناد تفکیکی ساختمان غیر ممکن خواهد بود. مهلت دریافت گواهی پایان کار برای ساختمان سازان بازه زمانی یک ساله است.

دعوای اخذ پایان کار بیشتر چه زمانی مطرح می‌شود؟

دعاوی ملک مربوط به اخذ پایان کار بیشتر زمانی مطرح میشود که در قرارداد های مشارکت در ساخت شریک سازنده ساختمان مطابق قرارداد و وکالت نامه شریک صاحب زمین برای دریافت به موقع اسناد تفکیکی ساختمان اقدام نکرده و یا دیر اقدام کرده باشد و مطابق مهلت قانونی و قراردادی واحد های مورد تعهد را به ملکیت صاحبان آن ها(شریک صاحب زمین یا خریداران واحد های پیش فروش شده آپارتمان ها) در نیاورد.

کدام دادگاه صلاحیت رسیدگی به دعوای الزام به اخذ پایان کار را دارد؟ برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار دادگاه عمومی محل وقوع ساختمان صلاحیت رسیدگی به دادخواست شاکی ذی نفع و ذی سمت در دعوا را خواهد داشت.

کدام مرجع موظف به صدور گواهی پایان کار است؟ شهرداری ها مطابق تبصره ۲ الحاقی (مصوب ۷۲/۱۲/۰۱) ماده ۹۹ قانون شهرداری ها مکلف اند به کسانی که مطابق قانون اقدام به ساخت و ساز و عملیات عمرانی کرده اند پس از درخواست؛ برای سازندگان گواهی پایان کار صادر کنند.
اگر شهرداری ها علارغم رعایت موازین و اصول و مقررات قانونی توسط سازنده اقدام به صدور پایان کار نکنند مطابق قانون می توان از شهرداری متخلف در دیوان عدالت اداری شکایت و الزام شهرداری به صدور گواهی پایان کار را درخواست نمود.

لازم به ذکر است اگر عدم صدور گواهی پایان کار مستند به اعمال و اقدامات شخص شاکی باشد مسئول جبران خسارات وارده به شریک سازنده ساختمان خواهد بود و بر علیه حقوق مفروض خود اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید
ثبت‌نام / ورودحساب کاربریتماس با موسسه