

دعاوی خانواده
دعاوی خانواده چیست؟ احتمالا شنیدهاید که خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی محسوب میشود. طبیعتا قانون در ارتباط با حقوق و تکالیف هر فرد در جامعه پیشبینیهایی را ترتیب میدهد. بنابراین قانون گذار با در نظر داشتن احتمالات پیش آمدن هر گونه اختلاف و دعاوی خانوادگی برای هر کدام از اعضای این نهاد مهم ترتیباتی را الزامی دانسته است.

ساعات کاری
پاسخگویی ۲۴ ساعته




در دعاوی خانواده به شما کمک میکنیم
مسیر طولانیای که این سالها طی کردهایم
وکلای با تجربه دعاوی خانوادگی




نکاتی برای دعاوی خانوادگی

مراجع رسیدگی دعاویخانواده
دعاوی خانوادگی مرتبط با حوزه دادگاه های خانواده هست.

اهمیت مشاوره در دعاوی خانوادگی
مشاوره خانواده و راهکارهای مشترک برای حل اختلافات میتوانند از پیشگیری از دعاوی خانوادگی و حفظ سلامت روابط خانوادگی به عنوان یک واحد اجتماعی موثر باشند.

اهمیت حضور وکیل
حضور وکیل در این مواقع اهمیت دارد تا حقوق و تعهدات هر طرف رعایت شده و تصمیمات دادگاه به مناسبت وضعیت خاص تصمیم گیری شود.
دعاوی خانوادگی چیست؟
به آن دست دعاوی که اعضا به اعتبار حضور یک دیگر در یک خانواده و در ارتباط با عدم انجام تعهدات قانونی و قراردادی طرف مقابل مطرح مینمایند گفته میشود. برای مثال مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مهریه از جمله حقوق مسلم زوجه است در حالی که به طور مثال در ماده ۱۱۱۴ تعیین محل زندگی را از جمله حقوق شوهر به حساب آورده است. حال اگر شوهر از پرداخت مهریه سر باز زند و یا زن از پذیرش زندگی در کنار شوهر خودداری نماید در این صورت ممکن است دعوایی از سوی ایشان به مراجع قضایی ارجاع گردد که در این صورت دادگاه ها مطابق قوانین مخصوص خانواده به موضوع رسیدگی خواهند کرد.
حال که پاسخ دعاوی خانوادگی چیست را دادیم مراجع رسیدگی به دعاوی خانواده را بررسی میکنیم.اصولا دعاوی خانوادگی مرتبط با حوزه دادگاه های خانواده هست که به اموری همچون: مطالبه مهریه، نفقه، دعوای عدم سازش، عدم تمکین و.... رسیدگی مینماید.دقت کنید که موضوعات حقوقی زن و شوهر زمانی زیر مجموعه دادگاه های خانواده محسوب میگردند که دعوای ایشان مرتبط با دعاوی مربوط به خانواده باشد.مثلا اگر زن و شوهر به جز رابطه زناشویی با یکدیگر روابط تجاری نیز داشته باشند دعاوی مرتبط با حوزه تجاری ایشان ارتباطی به دادگاه های خانواده نداشته و مرتبط با دعاوی مربوط خانواده محسوب نمیگردد.
مرجع رسیدگی به دعاوی خانوادگی قوانینی همچون قانون مدنی(در بخش خانواده)، قانون تنظیم جمعیت و خانواده و سایر قوانین مرتبط با این حوزه هستند.
از آن جایی که در نهاد خانواده و دعاوی خانوادگی به جز موضوعات حقوقی، عموما دغدغه های روانی نیز مطرح هستند، توصیه میشود پیش از هر نوع اقدام حقوقی با یک متخصص روانشناسی مشورت صورت گیرد و اصولا و بهتر آن که پیش از ایجاد تعهد و ورود به زندگی زناشویی با انجام مشورت های روانشناختی و حقوقی با متخصصان این حوزه از پیشامدهای ناگوار پیشگیری نمایید.


آیا سوالی دارید؟
برخی از پرسشهای متداول دعاوی مربوط خانواده
پاسخ خود را اینجا پیدا کنید.
بله، در بسیاری از دعاوی خانواده، حضور وکیل و مراجعه به دادگاه امر ضروری است.
مسائل مالی، طلاق، حضانت کودکان، ارثیه، و اختلافات در خانواده ممکن است به دعاوی خانواده منجر شود.
بله، جلسات مشاوره خانواده ممکن است به عنوان یک راهکار مؤثر در حل اختلافات و پیشگیری از دعاوی خانواده عمل کند.
قطعی یک دعوا میتواند تأثیرات روحی، اقتصادی، و اجتماعی را بر افراد خانواده بگذارد و نیاز به تطابق با تغییرات جدید را داشته باشد.
برای دریافت پاسخ به سؤالات بیشتر، به صفحه سؤالات متداول بروید یا با ما تماس بگیرید