

دعاوی ازدواج
دعاوی ازدواج چیست؟ همان طور که میدانید ازدواج پیوند بین یک زن و مرد است که به دنبال آن خانواده را تشکیل میدهند. خانواده مولد فرزندان و بستر آموزش آنها خواهد بود ایضا که اصولا در اغلب موارد اعضای خانواده تا مدتهای مدید و در ساعات طولانی در کنار یکدیگر هستند. با توجه به این موضوعات در اغلب کشورها قوانین و مقرراتی برای ازدواج و دعوی ازدواج لحاظ گردیده است.

ساعات کاری
پاسخگویی ۲۴ ساعته


در ایران نیز با توجه به سنتها و هنجارهای اجتماعی قوانین مرتبط با ازدواج به تصویب رسیده است. مطابق قانون ازدواج را به عنوان عقد نکاح میشناسیم. عقد نکاح به دو صورت دائم و موقت واقع میگردد. در این توضیح بنا داریم راجع به عقد نکاح دائم که عموما جامعه از آن به عنوان ازدواج یاد میکند و مربوط به دعاوی ازدواج است، صحبت کنیم.
عقد نکاح و وکیل ازدواج
عقد نکاح همانند سایر عقود حائز شرایط عمومی است که قانون آنها را برشمرده است.مثلا این که طرفین عقد باید اهلیت داشته باشند یعنی به سن رشد رسیده و عاقل باشند. یا نسبت به انجام عقد قصد و رضایت داشته باشند. مثلا نمیتوان در هیچ صورتی با دختری ازدواج کرد به صرف آن که پدر او رضایت دارد و خود دختر نسبت به نکاح راضی نیست و قانون چنین عقدی را باطل میداند.
البته در این مقاله قصد نداریم از شرایط عمومی عقد نکاح صحبت کنیم بلکه میخواهیم به جزئیات مختصری از این پیوند مهم اشاراتی داشته باشیم.
اول آن که به خاطر داشته باشید که ازدواج دختر باکره در هر سنی که باشد باید با اجازه ولی ( پدر یا جد پدری ) صورت بگیرد و در صورت عدم اجازه ولی دختر عقد نکاح باطل است.دقت کنید که منظور قانون از باکره صرفا به دارا بودن پرده بکارت ( هایمن ) مربوط نیست چرا که در برخی از خانم ها به علت هایی همچون برخی ورزشها و یا دلایل ژنتیکی پرده بکارت از بین میرود اما همچنان شخص باکره محسوب میشود. بکارت دختر صرفا بر اثر رابطه جنسی خواه مشروع و خواه نامشروع از بین میرود و در آن صورت دیگر نیازی به اذن ولی نیست.
عدم اذن ولی قابل اعتراض در محاکم دادگستری است یعنی اگر ولی بدون عذر موجه از صدور اجازه ازدواج دختر خودداری کند، دادگاه با در نظر گرفتن شرایط اجازه ازدواج را صادر مینماید.
پس از تشکیل عقد ازدواج طرفین نسبت به یکدیگر حقوق و تکالیفی پیدا میکنند.زوجه موظف به تمکین عام و خاص از زوج میشود و زوج نیز متعهد به تامین نیاز های زندگی اعم از مسکن مناسب، مواد غذایی، پوشاک و به طور کلی لوازم زندگی است.ریاست خانواده مطابق ماده ۱۱۰۵ متعلق به شوهر است و ریاست به مفهوم عام مدیریت اموال و انتخاب محل سکونت و ... هست و ابدا به معنای جایگاه برتر مرد بر زن نیست.
وکیل ازدواج در ایران
متاسفانه تا کنون در ایران فرهنگ مراجعه به حقوقدان و وکیل در ازدواج و یا سایر عقود و تعهدات گسترش نیافته است. طبعا میدانیم که قراردادهایی که منعقد میکنیم برای ما مسئولیت هایی به بار می آورند و طبعا بی اطلاعی و یا اطلاعات ناقص از چنین موضوعات مهمی میتواند عوارض مخربی را متوجه ما نماید.
دادفروز همواره میکوشد تا اشخاص را از حقوق و تکالیف خود در ازدواج و دعاوی خانواده آگاه نماید و در این راستا امید دارد تا گامهایی استوار برای پیشرفت سطح دانش عمومی بردارد.


آیا سوالی دارید؟
برخی از پرسشهای متداول دعاوی ازدواج و وکیل حقوقی ازدواج
پاسخ خود را اینجا پیدا کنید.
مدت زمان حل یک دعوای ازدواج میتواند بسته به پیچیدگی پرونده و قوانین مربوطه متفاوت باشد. ممکن است چند ماه تا چند سال طول بکشد تا به یک راه حل برسید.
اگرچه برای یک دعوای ازدواج لازم نیست وکیل داشته باشید، اما به شدت توصیه میشود. وکیل ازدواج میتواند مشاوره حقوقی ارائه دهد، در سیستم قانونی همراهی کند و از حقوق و منافع شما دفاع کند.
هزینه یک دعوای ازدواج میتواند بسته به عواملی مانند پیچیدگی پرونده، حضور وکیلان و هزینههای دادگاه متغیر باشد. توصیه میشود با وکیل ازدواج دادفروز مشاوره کنید تا تخمینی از هزینههای ممکن بگیرید.
برای دریافت پاسخ به سؤالات بیشتر، به صفحه سؤالات متداول بروید یا با ما تماس بگیرید